Heb je interesse of een vraag? Stuur ons een appje en we reageren zo snel mogelijk! x
Terug naar actualiteiten

Landelijke Beëindigingsregeling Veehouderij (LBV)

Marc Spreeuwenberg
15 februari 2022

Naar verwachting wordt in de maand februari de conceptversie van de Landelijke Beëindigingsregeling Veehouderij (LBV) gepubliceerd. De overheid heeft € 1 miljard vrij gemaakt voor deze maatregel binnen de structurele stikstofaanpak.

Zowel in goede als ook mindere tijden is het goed om oog te hebben voor regelingen die voorbij komen en te bezien of deze al dan niet iets voor jou en je bedrijf kunnen betekenen. De regeling zal onder andere voorwaarden gaan bevatten op het gebied van intrekking vergunning, intrekking productierechten, sloop bedrijfsgebouwen en wijziging bestemmingsplan.

De ervaring leert dat het maken van de afweging om al dan niet mee doen aan een beëindigingsregeling zeer ingrijpend en complex kan zijn. Naast, met name, de gevoelsmatige zaken spelen de financiële en fiscale zaken en mogelijkheden qua bestemmingsplan en eventuele herbestemming van bestaande gebouwen, een belangrijke rol in de totale afweging. Het is belangrijk om dit proces tijdig op te starten zodat zaken zorgvuldig kunnen worden afgewogen. Mocht een keuze voor deelname volgen, dan zal zowel het gevoel als ook het verstand hier op enig moment klaar voor moeten zijn. En mocht de conclusie zijn dat jouw bedrijf gewoon graag voortzet en verder ontwikkelt? Prima, maar dan is de optie die voorbij komt in ieder geval wel grondig afgewogen.

Wil je weten wat de impact van de LBV voor jou en je bedrijf kan zijn en wat vervolgens jouw toekomstmogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Marc, een positief kritische sparringpartner die de diverse onderdelen samen met jou inzichtelijk maakt zodat je een gefundeerde keuze voor de toekomst kunt maken.

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op