Startfase

Wil jij je eigen varkenshouderij starten door bijvoorbeeld overname? Dit is een proces waarbij veel op je afkomt. Natuurlijk wil je dat dit goed wordt geregeld zodat je onbezorgd aan de slag kunt met waar jij goed in bent. Wij begeleiden je graag bij het opzetten van je eigen bedrijf. Welke ondernemingsvorm past? Is er financiering nodig? Hoe wordt de administratie ingericht? Samen met jou maken we een goed plan voor nu en voor de toekomst, voor jezelf en voor je bedrijf.

Arno

Groeifase

Als groeiende ondernemer heb je veel ballen in de lucht te houden. Hoe gaat je varkenshouderij groeien en wat is hiervoor nodig? Je bent op zoek naar een sparringpartner die je helpt de volgende stap te zetten.  Denk hierbij aan sturing op rendement, investeren en het realiseren van financieringsplannen.  Het kan ook zijn dat je iemand wilt laten toetreden tot je bedrijf, uitbreiden door een nieuwe locatie (in het buitenland) te starten of te herstructureren. Wat er ook speelt, wij begeleiden en adviseren je graag.

persoon met biggetje

Stabiliteitsfase

Je varkensbedrijf bevindt zich in een stabiele fase. Je vraagt je af waar je over een paar jaar wilt staan met je onderneming, maar ook als persoon. Waar word je nu écht gelukkig van als ondernemer. Wil je zaken anders gaan organiseren, zodat je meer ruimte krijgt voor andere zaken? Het is altijd goed om op zo’n moment te sparren met iemand die buiten jou en je bedrijf staat. Wij begeleiden je graag bij het in kaart brengen van je wensen en de totstandkoming van de realisatie hiervan, zodat je effectief met je toekomstplanning aan de slag kunt gaan.

Varken

Slotfase

Vroeg of laat wil je jouw (familie)bedrijf overdragen. Goed voorbereid en met behoud van continuïteit. Cruciaal voor een goed proces is het onderhouden van een goede communicatie. Heldere, concrete en objectieve advisering is hierbij belangrijk. Niet alle varkenshouders willen hun bedrijf overdragen. Bijvoorbeeld omdat je met pensioen wilt, geen opvolgers hebt of de nodige investeringen niet wil/kan doen. Het kan ook zijn dat je wilt saneren en/of stopt met productie op een betreffende locatie. Wij nemen samen met je door wat jouw specifieke situatie inhoudt en maken samen de balans op. We brengen de fiscale gevolgen van een overdracht tijdig en goed in kaart en brengen ook de financiële inkomens- en vermogensplanning in beeld zodat de te maken keuzes goed onderbouwd worden.

boeren en varkens